Terug naar overzicht

In memoriam Jos Cortooms

Gisteravond bereikte ons het droevige bericht dat een gewaardeerd oud-lid van onze politieke vereniging Leefbaar Asten (sinds kort “Samen voor Asten”), is overleden.

Jos Cortooms, bekend als bouwondernemer en als voormalig voorzitter van Korfbalvereniging Klimop, zat gedurende 2 raadsperioden in de Astense gemeenteraad. Van 1978-1982 als raadslid voor de Lijst Martens, onder de noemer “Voor een Leefbaar Asten” en van 1982-1986 als raadslid voor Leefbaar Asten.

Daarna trok hij zich terug als raadslid maar hij bleef de vereniging nog vele jaren trouw. Als er iets getimmerd moest worden, bijv. de verkiezingsborden, was Jos paraat. Ook voor de opslag van de verkiezingsmaterialen konden wij gebruik maken van de werkplaats en loods op zijn bedrijf.

Ettelijke jaren geleden kreeg Jos, samen met zijn vrouw Mia, een Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau voor de vele goede dingen die hij deed voor Asten en voor het verenigingsleven.

Jos verbleef sinds een aantal weken in zorginstelling Hof van Bluyssen waar hij op 1 maart 2021 is overleden.

Wij condoleren zijn vrouw en kinderen en hopen dat zij een plekje kunnen vinden voor hun verdriet.

Moge Jos rusten in vrede.


Volg Samen voor Asten

Volg Samen voor Asten op sociaal Media waar we regelmatig berichten over nieuws uit Asten en de lokale politiek. Maar ook onderwerpen als Asten vroeger en evenementen die er in Asten plaatsvinden proberen hier we onder de aandacht te brengen.